marstall Premium-Paardenvoer

zum Shop

Product zoeken

Jule's Huf-Regulator test

Jule Davids, de eigenaresse van een Haflinger met probleemhoeven, test sinds september 2012 marstall Huf-Regulator.

alt
alt
Beide foto's: toestand van de hoef bij het begin van de test in 2012

Lees hier het verloop van de voerproef...

Augustus 2012: ...."de verschrikkelijke hoeven“. Nu, in augustus, is de conditie van de hoeven zeer slecht, zeker na een tocht van 200 km en de zomerperiode (dan zijn ze slechter als normaal). Het probleem: al jaren heeft het paard een hoefbeen verzakking, zeer brede hoeven en een slechte kwaliteit hoornwand.
Zichtbaar is dat de groeilijnen op de hoef erg schuin zijn, hierdoor is er bij de verzenen weinig groei, met als gevolg een slechte draagwand. Indien de draagwand iets groeit, breekt dit in de zomer af.

September 2012: Begin van de test met Huf-Regulator

Begin oktober 2012: Tot nu toe zijn er nog geen veranderingen zichtbaar - logisch, het is ook nog te vroeg om te zien of de hoornwand op het mineraalvoeder reageert, en hopelijk beter groeit! Maar feitelijk groeit er nu al een centimeter recht (zichtbaar aan de groeilijnen). Dat kan een combinatie zijn van het weer ('s-morgens dauw op de weide, goed weer, veel weidegang en weinig "slecht" gras) en de Huf- Regulator. Eens kijken hoe zich dat verder ontwikkelt - we gaan door!

Eind oktober 2012: Een eerste compliment van de hoefsmid! De hoornwand groeit niet sneller, maar de kwaliteit wordt van bovenaf gezien (vanaf de kroonrand) wel steeds beter. Super, ik ben blij!

Begin november 2012:  Er wordt momenteel om de 6-7 weken beslagen. De hoef brokkelt echter wel nog bij de nagelgaten af, hier wordt de hoef ook het zwaarste belast. Wel is duidelijk zichtbaar dat de nieuw aangemaakte hoorn (bij de kroonrand) van kwaliteit verandert. Ik ben heel erg benieuwd hoe deze (nieuwe) hoorn zich behoudt als de hoorn afgroeit na het kritieke gebied. Dit wil zeggen dat de belangrijkste druk en slijtage op de opnieuw aangemaakte hoorn nog moet komen. Zal de nieuwe hoornwand het aankunnen?

alt
Hoef in november 2012

Begin januari 2013: Om de druk op de hoeven gelijkmatig te verdelen hebben we een beslag met wiggen uitgeprobeerd. De hoorwand is helaas nog niet gegroeid. De smid is echter wel zeer tevreden met de kwaliteit van de hoornzool en hoornwand. Hij zegt dat de zool duidelijk vaster is geworden, de hoornwand groeit gelijkmatiger, wat prima is en op zijn minst voor een deel op de Huf-Regulator terug te voeren is... Ik ben verbaasd en enthousiast...

alt
Hoef begin januari 2013

Eind februari 2013:  De foto's zijn nog steeds niet mooi, het blijven probleemhoeven! maar mijn smid heeft het eerste stuk goede kwaliteit draagwand ontdekt. Het houdt wel nog niet veel, het heeft nog de neiging om opnieuw te scheuren. Wel is het echter een zeer duidelijke verbetering ten opzichte van de toestand van een half jaar geleden. Huf-Regulator is echt prima en ik ben benieuwd hoe het zal zijn bij de start van het zomerseizoen!

alt
Hoef in februari 2013

 

Binnenkort meer... We melden ons!

 
Facebook
Zoek op deze site
Brochure Download